Η κυβέρνηση επικαλείται την «ατομική ευθύνη» για να κρύψει τις ευθύνες του κράτους

αλαβάνος

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» έδωσε το βράδυ της Παρασκευής 16 Απρίλη ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Σε ερώτηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η επίκληση της ατομικής ευθύνης από την κυβέρνηση γίνεται για να κρύψει τις ευθύνες του κράτους και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να φορτώνει την ευθύνη στον λαό για να μην πάρει η ίδια τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας.

Τόνισε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτεί η κερδοφορία των ιδιωτών, ενώ ανέδειξε και τις ευθύνες της ΕΕ για τις μυστικές συμβάσεις που υπέγραψε με τις πολυεθνικές του Φαρμάκου.

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά, ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος υπογράμμισε ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι χρειάζεται «θετική ατζέντα» με την Τουρκία και ότι είναι προβλήματα «ευρωτουρκικά», επιδιώκουν να θέσουν την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «χωροφύλακα» στην Ανατ. Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Καταλήγοντας κάλεσε τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς στην περιοχή σε πάλη για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να γίνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...