Η κυβέρνηση να απελευθερώσει τώρα τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Ως ΚΚΕ θέλουμε να καταγγείλουμε την εξαιρετικά βίαιη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων της κρατικής καταστολής απέναντι στους απεργούς εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης στην πορεία που έκαναν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο ΝΑΤΟικό πλοίο το οποίο ήταν γεμάτο με υλικό πολέμου για να μεταφερθεί στην Ανατολική Ευρώπη, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, από το βήμα της Βουλής.

Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, δίνει τα διαπιστευτήριά της στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές, με κάθε τρόπο θέλει να επιβεβαιώσει την αταλάντευτη στάση της για εμπλοκή όλο και πιο βαθιά σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Όπως πρόσθεσε, συνέλαβαν οκτώ διαδηλωτές, εκ των οποίων είναι δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο ένας τραυματίας, ένα μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Το ΚΚΕ, σημείωσε, και με παρέμβασή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους και πρέπει, επεσήμανε, η κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα στην άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, συνέχισε λέγοντας ότι με τη στάση αυτή η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι σπέρνει ανέμους και να θερίζει θύελλες, γιατί θα δοθεί η απάντηση στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία και αυτή η απάντηση θα είναι η λαϊκή καταδίκη και η κλιμάκωση της λαϊκής πάλης.

Σχετικά με την έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για την ανάπτυξη της Θράκης», ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι για την εικόνα εγκατάλειψης και φτώχειας και της υποβάθμισης που παρουσιάζει η Θράκη φταίνε οι κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνησαν, ως πρώτοι υπεύθυνοι και τώρα, πρόσθεσε, έρχεται το ίδιο το πολιτικό προσωπικό να πει ότι θα σας σώσουμε;

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...