Η κυβέρνηση στέλνει στην Ουκρανία βλήματα πυροβολικού αυξάνοντας την ελληνική εμπλοκή

Πυροβόλο Howitzer 155 του Αμερικανικού Στρατού

Βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών ετοιμάζεται να στείλει η  ελληνική κυβέρνηση στην Ουκρανία, βαθαίνοντας παραπέρα την εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

Έπειτα από συνεχείς συνεννοήσεις με τους Αμερικανούς, η κυβέρνηση έχει καταλήξει να στείλει τα όπλα στην Ουκρανία μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η αποστολή θα γίνει αφού πρώτα ολοκληρωθούν μια σειρά από ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων.

Η απόφαση γι΄ αυτά τα πυρομαχικά «κουμπώνει» με προηγούμενη απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό με 18 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα 155 χιλιοστών.

Οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει από την Ελλάδα την αποστολή πρόσθετου εξοπλισμού, εστιάζοντας στα ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα που έχουν οι ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις και στα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι Ουκρανοί. Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη, αρκεί οι Αμερικανοί να της το αντικαταστήσουν με άλλο, αντίστοιχο υλικό, κάτι που στην παρούσα φάση οι αμερικανικές ένοπλες Δυνάμεις φέρονται να απορρίπτουν.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει έτοιμο και Τμήμα Αντιαρματικών (θα αποτελείται από μία διμοιρία με 4 στοιχεία τέτοιου όπλου συν ένα στοιχείο Τεχνικής Υποστήριξης), το οποίο θα ενταχθεί στον υπό διαμόρφωση νέο Σχηματισμό Μάχης («Βattlegroup») που το ΝΑΤΟ αποφάσισε να στήσει στη Βουλγαρία.

Δείτε ακόμα...