Η κυβέρνηση «ξεπαγώνει» και επεκτείνει τον αντιδραστικό νόμο κατά των διαδηλώσεων

Πιστή στο δόγμα της καταστολής και προφανώς θορυβημένη από τις μεγάλες διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, όπως οι αγώνες των φοιτητών, των αγροτών, αλλά και η μεγάλη απεργία του Φλεβάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξετάζει το «ξεπάγωμα» του αντιδραστικού νόμου κατά των διαδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» το επόμενο διάστημα ο αριθμός των αστυνομικών της ομάδας «ΟΔΟΣ» αναμένεται να διπλασιαστεί και να φτάσει τους 80. Στόχος της κυβέρνησης μάλιστα είναι να δημιουργηθεί αντίστοιχη δύναμη και στη Θεσσαλονίκη. Κάτι αντίστοιχο πρόκειται να γίνει και με τους αστυνομικούς διαμεσολαβητές. Δηλαδή τους ένστολους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ., που σύμφωνα με τον αντιδραστικό νόμο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις που ψηφίστηκε το 2020 έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και συνεννόησης με τους εκπροσώπους των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε όσα όριζε ο νόμος ήταν ότι οι διαδηλώσεις θα πρέπει να κοινοποιούνται στην αστυνομία. Χώριζε τις συναθροίσεις σε μικρές (μικρότερες των 200 διαδηλωτών), μεσαίες (από 200 έως 1.000 διαδηλωτές) και μεγάλες (άνω των 1.000 διαδηλωτών). Έδινε τη δυνατότητα στην αστυνομία να λαμβάνει «περιοριστικά μέτρα», να περιορίζει π.χ. την κίνηση των διαδηλωτών σε μια λωρίδα του δρόμου, με την πρόφαση να μη διακόπτεται η κυκλοφορία.

Αποδείχθηκε όμως περίτρανα ότι η οργάνωση και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, των φοιτητών, του μαζικού κινήματος, έχει τη δύναμη να πετάει στα σκουπίδια τους κατασταλτικούς και απαράδεκτους νόμους των κυβερνήσεων και να επιβάλει το δίκιο στο δρόμο. Αυτή η μοίρα περιμένει και τις όποιες… «διορθωτικές» κινήσεις της κυβέρνησης που κάνει όλο και πιο φανερό πόσο στριμωγμένη είναι.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...