Η Λευκορωσία αναπτύσσει ειδικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Η Λευκορωσία θα αναπτύξει στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις σε τρεις περιοχές στα σύνορά της με την Ουκρανία, ως απάντηση στην ανάπτυξη ουκρανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας Βίκτορ Γκουλέβιτς.

«Η ομάδα στρατιών που δημιουργήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, απαιτεί απάντηση από εμάς. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στη νότια κατεύθυνση, οι δυνάμεις των μονάδων των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων αναπτύσσονται σε τρεις τακτικές κατευθύνσεις», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τάγματα του στρατού προωθούνται προς τις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της Λευκορωσίας και θα ενισχυθούν από μονάδες αεράμυνας, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό.

Ο Γκιούλεβιτς είπε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ αυξάνουν επίσης τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, με τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις να έχουν υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες. Επιπλέον, αεροπορικές μονάδες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες. «Όλα αυτά δείχνουν μια αυξανόμενη απειλή για τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας», είπε ο Γκιούλεβιτς.

Αναφερόμενος στις ασκήσεις που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Λευκορωσία, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού δήλωσε ότι τα σενάρια των ασκήσεων αποδεικνύουν πως οι ασκήσεις έχουν επιθετικό χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ria Novosti

Δείτε ακόμα...