Η Λευκορωσία συνομιλεί με τη Ρωσία για τους S-400

putin-lukasenko

Η Λευκορωσία συνομιλεί με τη Ρωσία για την προμήθεια S-400, όπως έκανε γνωστό ο Αλεξάντερ Λουκασένκο. Τα σχέδια της Λευκορωσίας είναι να αγοράσει από τη Ρωσία όπλα αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων και τα οποία θα παραδοθούν στη χώρα μέσα στο 2025, όπως είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για τη ρωσική ηγεσία, τον στρατό και τη ρωσική αμυντική βιομηχανία για τη συμφωνία πάνω σε μία ολοκληρωμένη λίστα όπλων που θα είναι εδώ μέχρι το 2025» είπε ο ίδιος. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η χώρα διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την προμήθεια S-400.

«Είμαστε σε συνομιλίες και σχεδιάζουμε προμήθειες των S-400» σημείωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.Επίσης, ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν προσφάτως στη Μόσχα, για το πιο σύγχρονο σύστημα S-500.Οι δυο τους συναντήθηκαν στο Κρεμλίνο την περασμένη Πέμπτη και συζήτησαν μεταξύ άλλων για προγράμματα που αναμένεται να εφαρμοστούν.

Πηγή: Sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...