Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακή και στρατιωτική «πύλη» σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους για το λαό

EUROKINISSI

Σε σχόλιό του για την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Αλεξανδρούπολη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακή, μεταφορική και στρατιωτική “πύλη”, όχι μόνο δεν προσφέρεται για “πανηγυρισμούς”, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους για το λαό με την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στους σφοδρούς οικονομικούς και πολεμικούς ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση κάνει το “μαύρο – άσπρο” ισχυριζόμενη ότι η κατασκευή του τερματικού σταθμού LNG θα ωφελήσει τον λαό, όσον αφορά την ενεργειακή ακρίβεια και επάρκεια. Στην πραγματικότητα θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, αφού το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην πολιτική, που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση τα λαϊκά νοικοκυριά. Δηλαδή, στην πολιτική της “πράσινης μετάβασης”, που έχει απαξιώσει τις εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως τον λιγνίτη, σε συνδυασμό με το στόχο αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου απ’ το πανάκριβο αμερικανικό LNG. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι ενεργειακοί όμιλοι και οι εφοπλιστές που θα μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Εξίσου παραπλανητικοί είναι και οι ισχυρισμοί ότι “η συνύπαρξη στην Αλεξανδρούπολη αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων κι υποδομών ενέργειας θωρακίζει κι αναβαθμίζει γεωπολιτικά την περιοχή”. Αντίθετα την μετατρέπει σε στόχο κι εμπλέκει το λαό σε μεγάλες περιπέτειες.

Το συμφέρον του λαού είναι να σταματήσει η Αλεξανδρούπολη, αλλά και όλη η χώρα, να αποτελεί “ορμητήριο” για τους ενεργειακούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ευρωΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου, που για το λαό σημαίνει φτώχεια, ακρίβεια, ανασφάλεια».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...