Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι το Σολεντάρ τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο

Τα ρωσικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την «απελευθέρωση» της πόλης Σολεντάρ από τις ουκρανικές δυνάμεις, ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση της πόλης Σολεντάρ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση των επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Ντόνετσκ», είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ο πλήρης έλεγχος της πόλης καθιστά δυνατή την αποκοπή των οδών ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων στο Αρτιομόφσκ που βρίσκεται νοτιοδυτικά και στη συνέχεια αποκλεισμό της πόλης και εγκλωβισμό του ουκρανικού στρατού εκεί.

Στο πλαίσιο των μαχών των τριών τελευταίων ημερών οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 700 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν περισσότερα από 300 οπλικά συστήματα, σύμφωνα με τον Κονασένκοφ.

Από την πλευρά της η Ουκρανία αρνήθηκε τον ρωσικό ισχυρισμό και ο Σερχίι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της Ανατολικής Διοίκησης του ουκρανικού στρατού υποστήριξε στο ουκρανικό δίκτυο RBC-Ukraine ότι «μάχες διεξάγονται στην πόλη».

Ωστόσο, ανταποκριτής του CNN στην περιοχή, φαίνεται να επιβεβαιώνει την ανακοίνωση της Ρωσίας, αναφέροντας πως είδε τις ουκρανικές δυνάμεις να μεταφέρουν στρατεύματα από την πόλη το απόγευμα της Παρασκευής, σε κάτι που φαινόταν να είναι μια «οργανωμένη αποχώρηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...