Η Μόσχα προωθεί νέες αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις - Πυραυλικό σύστημα Iskander-M ενώ φορτώνει τακτικό βαλλιστικό πυραυλο
Φώτο Αρχείου / Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις – Πυραυλικό σύστημα Iskander-M ενώ φορτώνει τακτικό βαλλιστικό πυραυλο

Η εξέλιξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Ουκρανία, έχει ως αποτέλεσμα η ρωσική κυβέρνηση να προωθεί νέες αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να ανταποκριθούν στα …«καθήκοντά τους» που απορρέουν από αυτό τον πόλεμο, αλλά και από την όξυνση της αντιπαράθεσης με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σε όλα τα επίπεδα. Βασικός πυλώνας της αναδιάρθρωσης αποτελεί η αύξηση των στρατιωτών, με την πρόσληψη επιπλέον μισθοφόρων.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενάμισι εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό. μόνο με την ενίσχυση των βασικών δομικών συνιστωσών των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η αλλαγή της στρατιωτικής και διοικητικής διαίρεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Εκτός από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις μάχιμες δυνατότητες των ναυτικών, αεροδιαστημικών και στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της.

«Μόνο ενισχύοντας τα βασικά δομικά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν να εγγυηθούμε την στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατεύσουμε τις νέες οντότητες και κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε.

Ο Σοϊγκού, αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του αριθμού των πεδίων εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών της Ρωσίας, καθώς και την αναθεώρηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ανάγκες του στρατού.

«Όλα τα μέτρα πρέπει να συνδυαστούν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση της σύνθεσης και της δύναμης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και να συγχρονιστούν με την παράδοση όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού και υλικού υπό την κρατική αμυντική διαταγή. κατασκευή υποδομών για την ανάπτυξη στρατευμάτων και παροχή κατάλληλων πόρων», τόνισε ο Σοϊγκού.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν αναγκαίες λόγω του «πολέμου δι’ αντιπροσώπων» που διεξάγεται στην Ουκρανία από τη Δύση, η οποία στέλνει όλο και περισσότερο βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αντισταθεί στις ρωσικές δυνάμεις.

Το υπουργείο Άμυνας, τον Δεκέμβρη τάχθηκε υπέρ της αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού στο 1,5 εκατομμύριο.

Επίσης έχει κάνει πολλές αλλαγές στην στρατιωτική του ηγεσία στους 11 μήνες της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», κατά την έναρξη της οποίας οι δυνάμεις του είχαν καταλάβει μεγάλες περιοχές στην νότια και ανατολική Ουκρανία, αλλά έκτοτε έχουν υποστεί σειρά από οπισθοχωρήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σοϊγκού τοποθέτησε τον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του γενικού επιτελείου, διοικητή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Στους επτά οι νεκροί από την έκρηξη πυρομαχικών στο Μπελγκορόντ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από έκρηξη πυρομαχικών που προκλήθηκε από την πυροδότηση κατά λάθος μιας χειροβομβίδας στην ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ανακαλύφθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνταν μετά το περιστατικό, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. «Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά συνέπεια στα επτά άτομα», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Μετά την έκρηξη, που έγινε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις για το στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Μπέλγκοροντ, οι διασώστες, σύμφωνα με πολλά ρωσικά ΜΜΕ, είχαν κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και οκτώ αγνοουμένους.

Σύμφωνα με το Interfax, ένας λοχίας πυροδότησε «όχι από πρόθεση» χειροβομβίδα σε έναν κοιτώνα, προκαλώντας έκρηξη των πυρομαχικών και πυρκαγιά.

Σύμφωνα με ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, όλα τα θύματα ήταν στρατιώτες που είχαν επιστρατευθεί για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Ria Novosti», TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...