Η νεολαία στην Αττική έκανε το βήμα, τώρα πάμε για τα επόμενα

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύτναγμα, 17 Μαΐου, νεολαία, γυναίκες

Οι Οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στην Αττική κάναμε ένα βήμα. Συζητήσαμε οργανωμένα με χιλιάδες νέες και νέους εργαζόμενους, δώσαμε μάχες στα σχολεία και στους χώρους κατάρτισης, πετύχαμε να είναι η «Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια της Αθήνας, συμβάλαμε πλάι στο Κόμμα να διαδοθεί το ελπιδοφόρο και ανατρεπτικό μήνυμα του ΚΚΕ στις γειτονιές της Αττικής, από χέρι σε χέρι και σπίτι το σπίτι. Δρόμοι και πλατείες, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και πανεπιστήμια, μικρές και μεγαλύτερες οθόνες στολίστηκαν με τα συνθήματα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στην Αττική, με υψηλά ποσοστά στη νεολαία!

Τώρα πάμε για τα επόμενα βήματα. Είμαστε ήδη στη μάχη για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο έμπειροι. Την ορμή μας την έχουμε «από τους αιώνες», από το δίκιο μας και από το θετικό για το Κόμμα αποτέλεσμα της Κυριακής, μέσα στον αρνητικό συσχετισμό και τη συντηρητικοποίηση που παραμένουν. Αλλωστε πολύ περισσότεροι από όσους το ψήφισαν αναθάρρησαν από την άνοδο του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση της ΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα συναντά την πλατιά συμφωνία χιλιάδων νέων και την ανανέωση της συστράτευσής τους με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Εχουμε πάρα πολλά να κάνουμε

Τώρα οργανώνουμε σχέδιο για να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερους από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, και ήδη φαίνεται ότι μπορούμε. Συμβάλλουμε στην άνοδο διακίνησης του «Ριζοσπάστη». Υποδεχόμαστε το Σάββατο 3 Ιούνη τον «Οδηγητή». Οργανώνουμε εκατοντάδες συσκέψεις. Ολοι σκεφτόμαστε πώς θα φτάσουμε και θα πείσουμε περισσότερους. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα Λύκεια και στα ΕΠΑΛ, πιο «ανάλαφροι» μετά τις εξετάσεις τους, θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση για να γίνει για περισσότερους πράξη το σύνθημα «πρώτη ψήφος στα σχολεία, κόκκινη με φασαρία». Οι νέοι εργαζόμενοι στην τουριστική σεζόν, οι φοιτητές παρά την εξεταστική περίοδο, όλοι από τώρα κανονίζουν πώς θα ψηφίσουν ΚΚΕ.

Τις 4 βδομάδες που απομένουν έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε. Οσοι ψήφισαν το Κόμμα πρέπει να το ξανακάνουν, μπαίνοντας τώρα στη μάχη να εξηγήσουν και σε άλλους ότι αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για τον λαό και τη νεολαία. Οσοι τελικά έκαναν άλλες επιλογές έχουν τώρα περισσότερους λόγους να επιλέξουν ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που αποδεδειγμένα και θέλει και μπορεί να υψώσει εμπόδια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, εγγύηση ότι θα παλέψουμε για όσα μας αξίζουν. Οσοι για διάφορους λόγους απείχαν ή σκόρπισαν ανέξοδα την ψήφο τους, τώρα είδαν ότι αυτή τους η στάση βολεύει το σύστημα και την κυβέρνηση, δεν ενόχλησε κανέναν τους.

Είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία και θέληση να πάμε το Κόμμα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας ακόμα πιο ψηλά. Καμία ψήφος χαμένη. Οι νέες εκλογές γίνονται με πιο άδικο εκλογικό νόμο και έτσι, για να κρατήσει ο λαός τους αγωνιστές κομμουνιστές βουλευτές της 21ης του Μάη, πρέπει να ανεβάσει τις ψήφους και το ποσοστό του ΚΚΕ. Κάναμε το βήμα, πάμε για το άλμα.

Του
Ιάσονα ΦΑΝΟΥ*
*Ο Ι. Φανός είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...