Η Ουάσιγκτον επιβεβαιώνει την κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου από 4 τάνκερ με προορισμό τη Βενεζουέλα

ΗΠΑ - Αμερικάνικη σημαία
Φωτό αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν χθες ότι κατέσχεσαν το φορτίο από 4 τάνκερ που μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο με προορισμό τη Βενεζουέλα για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης, τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου κατασχέθηκαν, ποσότητα που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατάσχεση από τις ΗΠΑ ιρανικού πετρελαίου, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένα δελτίο τύπου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal, ενώ ανέφερε πως στις 2 Ιουλίου είχε καταθέσει αγωγή κατάσχεσης για τα φορτία των πετρελαιοφόρων Bella, Bering, Pandi και Luna.

«Η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ότι πραγματοποίησε αυτήν την κατάσχεση με επιτυχία και κατέσχεσε περίπου 1,12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

«Με τη βοήθεια ξένων εταίρων, το κατασχεμένο φορτίο βρίσκεται τώρα στα χέρια των ΗΠΑ».

«Ένα ακόμη ψέμα και έναν ψυχολογικό πόλεμο» εκ μέρους των ΗΠΑ, ανέφερε σε απάντησή του ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βενεζουέλα, Χότζατ Σολτανί, ενώ πρόσθεσε πως «τα πλοία δεν είναι ιρανικά και ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε η σημαία έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Ιράν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...