Η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι «δεν ενθαρρύνει» τα ουκρανικά πλήγματα στη Ρωσία

Έκρηξη στο Κουρσκ στη Ρωσία
Έκρηξη στο Κουρσκ στη Ρωσία

Επικίνδυνη τροπή παίρνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, με το Κίεβο να εντείνει τα χτυπήματά του σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα σε στρατιωτικές βάσεις 500 – 700 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Σήμερα θες και τρίτο ρωσικό αεροδρόμιο δέχθηκε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ χθές η Μόσχα είχε κατηγορήσει την Ουκρανία για χτυπήματα σε δύο βάσεις όπου εδρεύουν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος.

Δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου τυλίχθηκε σήμερα στις φλόγες σε αεροπορική βάση στην επαρχία Κουρσκ στα δυτικά της Ρωσίας, περίπου 100 χλμ από το ουκρανικό έδαφος, όταν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τη βάση, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, Ρ. Σταραβόιτ. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρξαν απώλειες. Σε αυτό το φόντο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για να ενισχυθεί η «εσωτερική ασφάλεια».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους δήλωσαν σήμερα ότι «δεν ενθαρρύνουν» την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα στη Ρωσία. «Δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της, δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα πέραν των συνόρων της», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.

Υποστήριξε ότι τάχα «όλα όσα κάνουμε, όλα όσα κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία, γίνονται για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας». Και επίσης ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ουκρανία με όσα χρειάζεται «για να τα χρησιμοποιεί στο κυρίαρχο έδαφός της ώστε να αμυνθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP, Reuters

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...