Η Ουκρανία είναι απίθανο να εξαπολύσει επίθεση ακόμη και μετά την απόκτηση αρμάτων μάχης

Άρμα Leopard-2 του πολωνικού στρατού
Άρμα Leopard-2 του πολωνικού στρατού

Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας τα όπλα που σχεδιάζει να παράσχει η Δύση στο Κίεβο, ακόμη κι αν συμφωνηθεί η προμήθεια τανκς, δήλωσαν στο TASS αξιωματούχοι ασφαλείας της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR).

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, δήλωσε την Παρασκευή μετά από συνάντηση με την Ομάδα Άμυνας της Ουκρανίας που συντονίζει τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο ότι ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας είχε στόχο να βοηθήσει το Κίεβο να προχωρήσει στην επίθεση.

«Ακόμα κι αν δοθούν όλα τα άρματα που τους έχουν υποσχεθεί, αυτά θα συγκροτούν μόνο μία επιλαρχία αρμάτων μάχης, σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Είναι πράγματι μια ισχυρή δύναμη σε ένα μόνο πεδίο μάχης, αλλά όχι σε μέτωπο δέκα χιλιομέτρων. Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν διμοιρίες από τρία έως τέσσερα τανκ, που είναι ένας εύκολος στόχος, επομένως θα δεχτεί πυρά πριν εμπλακεί στη μάχη. Μόνο τρία έως τέσσερα τανκ από τα δέκα θα φτάσουν στην πρώτη γραμμή εντός της εμβέλειας αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων και άλλων όπλων», εξήγησαν οι αξιωματούχοι του DPR.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει να κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με την παράδοση αρμάτων μάχης Abrams στο Κίεβο ενώ η Γερμανία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για την αποστολή τανκς Leopard 2 στην Ουκρανία. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δεν απέκλεισε νωρίτερα ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...