Η Ουκρανία στρατολογεί μισθοφόρους τζιχαντιστές, υποστηρίζει η Μόσχα

Η Ουκρανία στρατολογεί μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν αδιακρίτως, επιδιώκοντας να εκδικηθούν τους Ρώσους, υποστήριξε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σιρομολότοφ, σε σημερινή συνέντευξή του στο TASS.

«Το καθεστώς του Κιέβου, που υποστηρίζεται από Δυτικούς προστάτες και χορηγούς, στρατολογεί ενεργά μισθοφόρους από τους τρομοκράτες που πολέμησαν στη Μέση Ανατολή, πρώτα απ’ όλα στη Συρία. Αυτοί οι άνθρωποι ήδη συναντήθηκαν με τον ρωσικό στρατό εκεί. Και τώρα, αυτό το ηθικά υποβαθμισμένο “Ισλαμικό Κράτος”, η “αλ-Νούσρα” και άλλοι μαχητές θέλουν να εκδικηθούν για την ήττα, σκοτώνοντας Ρώσους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών. «Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί είναι “Ρώσοι” για αυτούς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, το καθεστώς του Κιέβου δελεάζει μισθοφόρους από τη Μέση Ανατολή με παχυλές πληρωμές για ενέργειες εναντίον της Ρωσίας. «Αυτό σημαίνει ότι σκληρά και τυφλά όπλα δολοφονίας που αναζητούν “ρωσικό αίμα” προσκαλούνται στην Ουκρανία. Τους υποσχέθηκαν να πληρωθούν τόσο τεράστια χρηματικά ποσά που φαίνονται φανταστικά για τα πρότυπα της Μέσης Ανατολής, που είναι δέκα φορές υψηλότερα από τον “μέσο μισθό” ενός μαχητή στη Συρία ή τη Λιβύη», σημείωσε.

Είπε επίσης ότι και Δυτικοί μισθοφόροι εντάσσονται στα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα. Πολλοί από αυτούς έφτασαν στην Ουκρανία πολύ πριν από την έναρξη της «ρωσικής ειδικής επιχείρησης» και «κατάφεραν να συνεισφέρουν αιματηρά στα πολυάριθμα εγκλήματα κατά των ανθρώπων στο Ντονμπάς».

Πηγή: TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...