Η Pfizer/BioNTech ζητά έγκριση του εμβολίου της για παιδιά 5-11 ετών

pfizer-biontech

Oι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι ζήτησαν από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου τους κατά της COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως ανέφερε η Pfizer σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η FDA έχει ορίσει την ημερομηνία της 26ης Οκτώβρη προκειμένου ανεξάρτητοι σύμβουλοι να συναντηθούν και να συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Το εμβόλιο, για το οποίο έχει ήδη δοθεί εξουσιοδότηση για ηλικίες 12-15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για ηλικίες 16 ετών και άνω.  Η εξουσιοδότηση για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δόθηκε περίπου ένα μήνα αφού οι εταιρείες υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για το θέμα της Covid-19, Τζέφρι Ζίεντς, δήλωσε σήμερα στο CNN ότι το νέο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και στις αρχές Νοέμβρη, εφόσον εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...