Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία

Καπιτώλιο - Έδρα του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ - Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Ευρώπη.

Η αυτοκινητοπομπή της διέσχισε τα σύνορα Σλοβακίας-Ουκρανίας στις 14:41 ώρα Σλοβακίας (15:41 ώρα Μόσχας) την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της λιγότερο των δύο ωρών παραμονής της στην Ουκρανία, συναντήθηκε με την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Έλενα Ζελένσκαγια, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι δύο πρώτες κυρίες είχαν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Μετά από αυτό, η Jill Biden επέστρεψε στη Σλοβακία.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έφτασε στη Σλοβακία το Σάββατο. Την Κυριακή, επισκέφθηκε το Kosice και το Vysne Nemecke στα σύνορα Σλοβακίας-Ουκρανίας, όπου συναντήθηκε με Ουκρανούς πρόσφυγες, εθελοντές και τοπικές αρχές. Στις 9 Μαΐου, σχεδιάζει να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα και μέλη της σλοβακικής κυβέρνησης στη Μπρατισλάβα. Πριν από τη Σλοβακία, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ επισκέφτηκε τη Ρουμανία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...