Η ψηφιακή μετάβαση θα μεγεθύνει τα λαϊκά προβλήματα γιατί οι επιχειρηματικού όμιλοι υποτάσσουν τη νέα τεχνολογία στα συμφέροντά τους

Η ψηφιακή μετάβαση δεν θα λύσει αλλά θα μεγεθύνει τα λαϊκά προβλήματα διότι η ψηφιακή τεχνολογία υποτάσσεται στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής που συνεδρίασαν για «Ένα ανοιχτό, δίκαιο και ανταγωνιστικό ψηφιακό μέλλον για τους Ευρωπαίους».

Σημείωσε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση στους επιχειρηματικούς ομίλους των οικονομικών δραστηριοτήτων, θα διευρυνθεί το ψηφιακό χάσμα που ήδη καταγράφεται και θα γιγαντωθούν οι ταξικές και οι κοινωνικές ανισότητες.

Όπως είπε, δεν ευθύνεται η νέα τεχνολογία αλλά η δράση του κεφαλαίου που επιτάσσει τη νέα τεχνολογία στα συμφέροντά του. Αναφέρθηκε στην πανδημία και στην κατάρρευση των υγειονομικών συστημάτων και στον εμπορικό και γεωστρατηγικό πόλεμο για τα εμβόλια, ενώ σημείωσε ότι η Ινδία που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων δεν προλαβαίνει να κάψει τους νεκρούς του κορονοϊού.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...