Η Ρωσία αναγγέλλει τη δημιουργία 12 νέων στρατιωτικών βάσεων στο δυτικό τμήμα της χώρας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα πως η κατάληψη της ουκρανικής περιφέρειας Λουχάνσκ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και πως 1.908 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραδόθηκαν.

Ο Σοϊγκού είπε επίσης πως η Ρωσία θα δημιουργήσει δώδεκα νέες στρατιωτικές βάσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας. «Δώδεκα στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες θα σχηματιστούν στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο Σόιγκου, σημειώνοντας ότι οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στην περιοχή ευθύνης της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η οποία επίσης οφείλεται στην πιθανή εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, αυτά τα «αντίμετρα» θα συγχρονιστούν με την προμήθεια σύγχρονων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. «Φέτος, σκοπεύουμε να αποκτήσουμε περισσότερα από 2.000 τεμάχια τέτοιου εξοπλισμού», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, η ρωσική Δούμα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξετάσει νομοσχέδιο με το οποίο θα επιτρέπεται σε Ρώσους άνω των 40 ετών και σε αλλοδαπούς άνω των 30 ετών να προσλαμβάνονται στον μισθοφορικό στρατό.

Στον ιστότοπο της Κρατικής Δούμας, της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στον στρατό «να εκμεταλλευτεί τις δεξιότητες που έχουν μεγαλύτερης ηλικίας επαγγελματίες».

Μέχρι στιγμής μόνον Ρώσοι ηλικίας 18 ως 40 ετών και αλλοδαποί ηλικίας 18 ως 30 μπορούν να προσληφθούν στον στρατό.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...