Η Ρωσία δεν θα επανεξετάσει τη συνθήκη New START εκτός αν οι ΗΠΑ αλλάξουν στάση στην Ουκρανία

Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ
Φώτο Αρχείου / Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ / Πηγή: TWITTER

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν θα επανεξετάσει την απόφαση της για αποχώρηση από τη συνθήκη New Start για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων που έχει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έως ότου αυτές αλλάξουν την πολιτική τους στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα αναστέλλει την συμμετοχή της στην συνθήκη, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να επιβάλλουν μια «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο ίδιος υπέγραψε χθες Τρίτη την απόφαση για την αναστολή από την συμμετοχή στην συνθήκη

Το πρακτορείο Interfax επικαλέσθηκε τον Ριαμπκόφ που δήλωσε: «Έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, έως ότου δούμε ενδείξεις κοινής λογικής σε αυτά που κάνουν σε σχέση με την Ουκρανία (…) δεν βλέπουμε τον λόγο να αναθεωρήσουμε ή να επανεξετάσουμε την απόφαση για αναστολή της συμμετοχής μας στη New START».

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν να συζητούν θέματα γύρω από την συνθήκη μέσω «κλειστών διαύλων», μετέδωσε το Interfax.

Δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το Interfax, ότι η Ρωσία επιθυμεί να επικοινωνεί και να ανταλλάσσει πληροφορίες με την Ουάσιγκτον για τη New START όσο χρειάζεται, αλλά δεν βλέπει καμία ανάγκη για ένα τακτικό διάλογο αυτήν τη στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...