Η Ρωσία καταγγέλλει ανάμειξη των Δυτικών στην εισβολή στο Μπέλγκοροντ

Κατεστραμένα οχήματα αμερικανικής κατασκευής Humvee που χρησιμοποίησαν οι Ουκρανοί στο Μπέλγκοροντ

Βήμα στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία αποτελεί η ανάμειξη της Δύσης στην εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στο Μπελγκορόντ που κατήγγειλε σήμερα η Μόσχα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η χρήση δυτικής κατασκευής στρατιωτικού εξοπλισμού από τις δυνάμεις που εισέβαλαν στη ρωσική επικράτεια, συνάδει με την αυξανόμενη ανάμειξη της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εικόνες των κατεστραμμένων οχημάτων που χρησιμοποίησαν μαχητές προσκείμενοι στην Ουκρανία, που προβλήθηκαν σε κρατικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν αμερικανικής κατασκευής στρατιωτικό εξοπλισμό όπως Humvee.

«Δεν είναι μυστικό για εμάς πως όλο και περισσότερος εξοπλισμός παραδίδεται στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Δεν είναι μυστικό πως αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται εναντίον του δικού μας στρατού. Και δεν είναι μυστικό για εμάς πως η άμεση και η έμμεση ανάμειξη δυτικών χωρών στη σύγκρουση αυτή αυξάνεται μέρα τη μέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε πως η Ρωσία θα αντιδράσει «πάρα πολύ σκληρά» σε περαιτέρω επιθέσεις από μαχητές που εισέρχονται στο έδαφός της από την Ουκρανία.

«Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε αυτές τις ενέργειες από Ουκρανούς μαχητές γρήγορα και πάρα πολύ σκληρά», δήλωσε ο Σοϊγκού σε αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Από την άλλη, ο αυτοχαρακτηριζόμενος ως αρχηγός της ουκρανικής ομάδας που εισέβαλε στο Μπελγκορόντ, Ντενίς Καπούστιν, δήλωσε ότι η ομάδα του σύντομα θα εξαπολύσει και νέες επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η ομάδα που ηγείται ονομάζεται «Σώμα Ρώσων Εθελοντών» (RVC). Ο ίδιος, ο οποίος περιγράφεται ως ναζιστής, ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από Ρώσους που πολεμούν στην Ουκρανία κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ria Novosti

Δείτε ακόμα...