Η Ρωσία κατέρριψε 16 πυραύλους και 31 drones της Ουκρανίας

Αμερικανικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 16 κατευθυνόμενους πυραύλους και 31 drones που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον της ρωσικής επικράτειας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δώδεκα κατευθυνόμενοι πύραυλοι, οι οποίοι εξαπολύθηκαν από σύστημα εκτόξευσης «Βίλχα», καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την Ουκρανία· τέσσερις πύραυλοι Storm Shadow και επτά drones καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας· οκτώ drones καταρρίφθηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας Κουρσκ· και ακόμη τέσσερα πάνω από την περιφέρεια Λίπετσκ, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

Η Ρωσία προελαύνει στην περιφέρεια Χάρκοβο της Ουκρανίας

Ο στρατός της Ουκρανίας αναγνώρισε σήμερα πως η Ρωσία σημειώνει «τακτικές επιτυχίες» στην περιφέρεια Χάρκοβο (βορειοανατολικά), όπου η Μόσχα ανακοίνωσε πως κυρίευσε τέσσερις ακόμη κοινότητες κοντά στα σύνορα στο πλαίσιο επίθεσης που εξαπέλυσε την Παρασκευή, προκαλώντας την εσπευσμένη απομάκρυνση χιλιάδων αμάχων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο χθες για την κατάληψη ακόμη τεσσάρων κοινοτήτων, πολύ κοντά στα σύνορα των δυο κρατών, στην περιφέρεια Χάρκοβο. Η ομώνυμη πρωτεύουσά της είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στο εσωτερικό της Ρωσίας και σε τομείς της ουκρανικής επικράτειας ελεγχόμενους από τον ρωσικό στρατό, βάζοντας στο στόχαστρο πρωτίστως ενεργειακές υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...