Η Ρωσία κατέστρεψε ΝΑΤΟικά όπλα στην Ουκρανία

Ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία – Απρίλιος 2022

ΝΑΤΟικά όπλα που έχουν σταλεί στην Ουκρανία σημαδεύει η Ρωσία καταστρέφοντας δύο εκτοξευτές πυραύλων «Harpoon» που προμήθευσε η Βρετανία στο Κίεβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα με έξυπνα όπλα για να εξαλείψουν δύο εκτοξευτές πυραύλων «Harpoon» στην περιοχή της Οδησσού που παραδόθηκαν από τη Βρετανία στον ουκρανικό στρατό, ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Όπλα ακριβείας που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα εξάλειψαν δύο εκτοξευτές παράκτιων πυραύλων “Harpoon” στην περιοχή του οικισμού Liman στην περιοχή της Οδησσού που παραδόθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία», είπε. 

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρέζνικοφ δήλωσε στις 9 Ιούνη ότι η παράκτια αμυντική γραμμή ενισχύθηκε από «υψηλά αποτελεσματικά συγκροτήματα Harpoon». Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε στις 15 Ιούνη, μετά από μια συνάντηση στις Βρυξέλλες της Ομάδας Επαφής για τη Στρατιωτική Βοήθεια στο Κίεβο που συστάθηκε από δυτικές χώρες, ότι ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία περιλάμβανε δύο εκτοξευτές πυραύλων «Harpoon».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν στενά τέτοιες παραδόσεις και λαμβάνουν τα αντίστοιχα μέτρα.

Ουκρανία - Ρωσία

Επίσης, ο στρατός της Ρωσίας και του Λουγκάνσκ κατέλαβαν όπλα του ΝΑΤΟ κοντά στο Σλαβιάνσκ, συμπεριλαμβανομένων γερμανικής κατασκευής όπλων χωρίς ανάκρουση «Panzerfaust» και αντιαρματικών όπλων «Javelin» αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με το TASS.

«Οι συμμαχικές δυνάμεις νίκησαν μια μονάδα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Σλαβιάνσκ, έχοντας στην κατοχή της πολλά όπλα κατασκευασμένα από το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών όπλων “Javelins” και γερμανικών όπλων “Panzerfaust”», είπε μια πηγή στο TASS. 

Οι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν έως και 350 Ουκρανούς στρατιωτικούς και 20 τεθωρακισμένα οχήματα που ανήκαν σε δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και μια ταξιαρχία ορεινής επίθεσης κοντά στο Αρτιόμοβσκ του Ντόνετσκ, ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...