Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για μαζική κυβερνοεπίθεση εναντίον της

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι ηγούνται μιας μαζικής εκστρατείας «κυβερνοεπίθεσης» με εκατοντάδες χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις κάθε μέρα, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι στόχος των κυβερνοεπιθέσεων ήταν μέσα ενημέρωσης, ζωτικής σημασίας υποδομές και συστήματα υποστήριξης ζωής, υποστηρίζοντας ότι η άνευ προηγουμένου κλίμακας επίθεση δείχνει τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καθώς και χάκερ που ενεργούν για λογαριασμό δυτικών που χρηματοδοτούνται από το Κίεβο. «Οι πηγές των κυβερνοεπιθέσεων θα εντοπιστούν και οι δράστες αναπόφευκτα θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους σύμφωνα με το νόμο», αναφέρεται στη ρωσική ανακοίνωση.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι παρουσιάστηκαν στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επιλογές που περιελάμβαναν διατάρραξη της λειτουργίας του διαδικτύου, της ηλεκτροδρότησης και των σιδηροδρόμων της Ρωσίας. Εντούτοις, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εκτός πραγματικότητας».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι πιστεύει ότι η ουκρανική κυβέρνηση – που τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «στρατού τεχνολογίας πληροφοριών» – εμπλέκεται και είχε εξαπολύσει μια «επιθετική κυβερνοεπίθεση». Το τμήμα κυβερνοασφάλειας της ρωσικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Rostelecom και το υπουργείο Ψηφιοποίησης της Ρωσίας έχουν αναφέρει και οι δύο επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...