Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι θέλουν να προκαλέσουν σύρραξη

Οι Υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ αντίστοιχα, στη Στοκχόλμη / Δεκέμβρης 2021
Οι Υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ αντίστοιχα, στη Στοκχόλμη / Δεκέμβρης 2021 / ΟΑΣΕ / Πηγή: TWITTER

Για εκστρατεία προπαγάνδας για να προκαλέσουν σύρραξη στην Ουκρανία κατηγορεί η Ρωσία τις ΗΠΑ. Την κατηγορία αυτή ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ «υπογράμμισε πως η εκστρατεία προπαγάνδας που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σχετικά με μια “επίθεση της Ρωσίας” εναντίον της Ουκρανίας έχει στόχο την πρόκληση, ενθαρρύνοντας τις αρχές του Κιέβου» να προσφύγουν σε μια «στρατιωτική λύση του προβλήματος του Ντονμπάς», της περιοχής της ανατολικής Ουκρανίας, στα σύνορα με τη Ρωσία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται εδώ και οκτώ χρόνια τους φιλορώσους αυτονομιστές, που στηρίζει η Μόσχα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας πως η διπλωματική οδός παραμένει «ανοικτή», όμως θα ήταν αναγκαία μια «αποκλιμάκωση» εκ μέρους της Μόσχας.

Μια εισβολή στην Ουκρανία «θα οδηγούσε σε μια αποφασιστική, μαζική και ενωμένη διατλαντική απάντηση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...