Η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα για άσκηση από την Άπω Ανατολή πιο κοντά στην Ευρώπη

Ρωσικά στρατεύματα οι βάσεις των οποίων βρίσκονται στη ρωσική Άπω Ανατολή θα διεξαγάγουν γυμνάσια στην επαρχία Αστραχάν, η οποία βρίσκεται στα όρια μεταξύ του ευρωπαϊκού και του ασιατικού τμήματος της Ρωσίας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τη διοίκηση των δυνάμεων του ανατολικού τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, οι μονάδες που μετακινούνται θα εκτελέσουν ασκήσεις ιδίως για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Eν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα πλήγματα του ρωσικού στρατού στην πόλη Χάρκοβο στα ανατολικά, στη Χερσόνα στα δυτικά αλλά και στα περίχωρα του Κιέβου και Μαριούπολης.

Στο Χάρκοβο, όπου χθες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ο ρωσικός στρατός ανατίναξε υποσταθμούς, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Οι επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην ύδρευση.

Η Μαριούπολη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν κεντρικούς πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να υπάρχει ολικό μπλακ άουτ.

Στη Χερσόνα οι εκρήξεις είναι ισχυρές και εκτιμάται ότι προέρχονται από τοποθεσία κοντά στο αεροδρόμιο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στην πόλη Χάρκοβο. Νωρίτερα χθες ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε επίσημο αίτημα για ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ουκρανή πρέσβειρα στις ΗΠΑ, Οξάνα Μαρκάροβα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποίησε θερμοβαρική βόμβα, η οποία απαγορεύεται βάσει της Συνθήκης της Γενεύης σε χθεσινή επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα πάνω από 500.000 Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους από την αρχή της ρωσικής εισβολής σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...