Η Σλοβακία κατηγορεί δύο άτομα για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Η Σλοβακία κατηγόρησε πρώην αξιωματικό στρατιωτικής ακαδημίας και έναν ακόμα άνδρα για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και ειδικός εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση ήλθε μία ημέρα αφού η χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ απέλασε τρεις Ρώσους διπλωμάτες. Η Ρωσία δήλωσε ότι θα απαντήσει σε αυτό που χαρακτήρισε αδικαιολόγητη απέλαση.

Ο εκτελών χρέη επικεφαλής της αστυνομίας Στέφαν Χάμραν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Μπρατισλάβα ότι η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση και κατηγόρησε πρώην αντιπρύτανη σε στρατιωτική ακαδημία, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Πάβολ Β., για συνεργασία με τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GRU από το 2013.

Ο Χάμραν ταυτοποίησε τον άλλο άνδρα ως Μπόχους Γκ., συνεργάτη ιστοσελίδας την οποία έκλεισε η κυβέρνηση νωρίτερα αυτό τον μήνα για τη διασπορά παραπληροφόρησης. Ο άνδρας αυτός παραδέχθηκε ότι αναζητούσε πληροφορίες από απόρρητες αναφορές για το Κοινοβούλιο, δήλωσε ο Χάμραν.

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές από 4 χρόνια φυλάκισης έως 13 έτη κάθειρξης, εάν καταδικαστούν. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άλλα πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...