Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας εξακολουθεί να εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά

Η δυνατότητα της Τουρκίας να αξιοποιεί τους κατατρεγμένους για τα γεωπολιτικά της παιχνίδια στα ελληνικά σύνορα έχει δοθεί από την ίδια την ΕΕ, με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας με την οποία συμφώνησαν όλα τα αστικά κόμματα, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας «enikos.gr».

Όπως σημείωσε, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας κρατά εγκλωβισμένους στα νησιά μετανάστες και πρόσφυγες, σε κέντρα-φυλακές, την ώρα που η Ελλάδα δεν αποτελεί χώρα τελικού προορισμού των ξεριζωμένων.

Ταυτόχρονα, στηλίτευσε την υποκρισία της ΕΕ που έχει συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ και αλλού που δημιούργησαν όλα αυτά τα προσφυγικά ρεύματα.

Ακόμα, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ανέφερε ότι η υπερπτήση (ουσιαστικά) πάνω από την Αλεξανδρούπολη δείχνει ότι οι αμερικανικές βάσεις όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα προστασίας για τη χώρα, αλλά είναι πηγή κινδύνου, όπως και η συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...