Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 θα ολοκληρωθεί χωρίς τελικό ανακοινωθέν

Σύνοδος (G20) των 20 πιο ανεπτυγμένων καπιταλιστικών οικονομιών του πλανήτη στην Ινδονησία το 2022
Σύνοδος (G20) των 20 πιο ανεπτυγμένων καπιταλιστικών οικονομιών του πλανήτη στην Ινδονησία το 2022

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G20, που πραγματοποιείται στην Ινδονησία, αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς τελικό ανακοινωθέν λόγω διαφωνιών για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετέδωσε το Reuters σήμερα Σάββατο επικαλούμενο πηγές.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Sri Mulyani Indrawati, ο οποίος προεδρεύει της συνεδρίασης, αναμένεται να κάνει δήλωση για τη διήμερη εκδήλωση.

Η προηγούμενη συνάντηση των υπουργών οικονομικών των χωρών της G20 τον Απρίλιο ολοκληρώθηκε επίσης χωρίς τελική δήλωση.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης στην Ινδονησία, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen επέκρινε τη Μόσχα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν θέση στις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών της G20 αυτής της εβδομάδας. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Shun’ichi Suzuki, κανείς δεν έφυγε από την αίθουσα συνεδριάσεων κατά τις ομιλίες των Ρώσων εκπροσώπων, όπως έκαναν ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι στη συνάντηση τον Απρίλιο. Παρά τη διαμάχη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Βέμπι Σαπούτρα δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι οι συζητήσεις την πρώτη ημέρα ήταν παραγωγικές.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών συναντώνται στο Μπαλί 15 και 16 Ιουλίου.

Δείτε ακόμα...