Η τοποθέτηση του ΚΚΕ για τα μέτρα για τις οικογένειες των θυμάτων

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη.

Το σκεπτικό που ανέλυσε διεξοδικά ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, αναφέρει πως «οι οικογένειες των θυμάτων, οι τραυματίες δικαιούνται πολύ περισσότερα και τα μέτρα είναι ανεπαρκή».

Ολόκληρη η αναφορά στη δευτερολογία του βουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ έχει σταθερά στη δράση του την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού. Πρωτοστατεί στους χώρους δουλειάς για τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα αποτρέπουν ατυχήματα και θα προστατεύουν τη ζωή.

Αναδεικνύουμε σταθερά την ανάγκη αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών έργων, αντισεισμικής θωράκισης για να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Συγκρουόμαστε με την εργοδοσία και το κράτος, γιατί στο όνομα του κόστους δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα και μεγαλώνει ο αριθμός των εργοδοτικών και κρατικών εγκλημάτων.

Κύριο ζήτημα για τους εργαζόμενους και τον λαό είναι η ασφάλεια της ζωής, που είναι ανεκτίμητη και δεν κοστολογείται.

Κανένα ποσό, κανένα μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ζωή που αφαιρείται από την υλοποίηση της πολιτικής σας, τον ανείπωτο πόνο και θλίψη των συγγενών των θυμάτων του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη.

Επειδή αυτά τα μέτρα έρχονται να αθωώσουν αυτήν την εγκληματική πολιτική.

Επειδή θεωρούμε ότι οι οικογένειες των θυμάτων, οι τραυματίες δικαιούνται πολύ περισσότερα και τα μέτρα είναι ανεπαρκή, το ΚΚΕ τοποθετείται με το “παρών” στα συγκεκριμένα άρθρα».

Δείτε ακόμα...