Η Τουρκία αναλαμβάνει το 2021 τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ

Τουρκία: Αποβατική άσκηση στον Κόλπο της Σμύρνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του NATO, η Τουρκία αναλαμβάνει για το 2021, τη διοίκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ από την Πολωνία, με περίπου 4.200 στρατεύματα, ενώ συνολικά περίπου 6.400 στρατιώτες θα υπηρετήσουν στην Δύναμη VJTF.

Στην ιμπεριαλιστική δύναμη VJTF, που αποτελεί κομμάτι της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, εκτός από τους περίπου 4.200 στρατιώτες της 66ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, συμμετέχουν στρατεύματα από την Αλβανία, Ουγγαρία, Ιταλία,  Λετονία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Οι αρχηγοί των ιμπεριαλιστικών κρατών και κυβερνήσεων του NATO, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (VJTF) στη Σύνοδο Κορυφής της Ουαλίας το 2014, μετά τα γεγονότα και την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, τον πόλεμο στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αναλαμβάνουν εκ περιτροπής τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής δύναμης, με την Ιταλία να είχε τη διοίκηση το 2018, τη Γερμανία το 2019, την Πολωνία το 2020 και την Τουρκία το 2021.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...