Η Τουρκία θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στην κατεχόμενη Κύπρο, δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Η Τουρκία επανέλαβε σήμερα ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των Τουρκοκυπρίων μετά την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η ’Αγκυρα «θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και να τους παράσχει ό,τι χρειάζονται αναφορικά με τον οπλισμό». Όπως υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ’Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η άρση του εμπάργκο αυτή ήταν ένας τρόπος «να επιβραβευτεί η Κυπριακή Δημοκρατία για τη συνεργασία της στο ζήτημα του ξεπλύματος χρήματος». «Όπως γνωρίζετε», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε πλήθος φοιτητών στη νοτιοδυτική Τουρκία, «η ελληνοκυπριακή διοίκηση φημίζεται για το ξέπλυμα χρήματος».

Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της όσον αφορά την Κύπρο, καθώς και το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Turk ότι η Τουρκία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην κατεχόμενη Κύπρο και χαρακτήρισε «ανεξήγητη» την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για την άρση του εμπάργκο, τόσο σε ό,τι αφορά «το περιεχόμενό της», όσο και για τη «χρονική στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, dpa

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...