Η «ΒΑΕ Systems» ανοίγει γραμμή παραγωγής στην Ουκρανία

Εργοστάσιο παραγωγής όπλων στην Ουκρανία θα ανεγείρει ο βρετανικός κολοσσός της πολεμικής βιομηχανίας «BAE Systems», καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το ΝΑΤΟικό σχέδιο για μακροπρόθεσμη στρατιωτική στήριξη του Κιέβου και παραπέρα μετασχηματισμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τα ΝΑΤΟικά πρότυπα, με φόντο την κλιμακούμενη και μακροπρόθεσμη ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

«Η “BAE Systems” θέλει να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Ουκρανίας στον πόλεμο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, καθώς και στην οικοδόμηση μιας ισχυρής, βιώσιμης τεχνολογικής αμυντικής βιομηχανίας για την αποτελεσματική αποτροπή μελλοντικών αποπειρών επίθεσης», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού μονοπωλίου.

Υπογράφηκαν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας για την ανάπτυξη της παραγωγής όπλων στην Ουκρανία σε συνεργασία με άλλες εγχώριες εταιρείες, μεταξύ άλλων για κοινή παραγωγή του οβιδοβόλου L119.

Η Ουκρανία πρόσφατα ανακοίνωσε εξάλλου βήματα προς την παραγωγή περισσότερων δικών της πυρομαχικών πυροβολικού και έχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη τοπική βιομηχανία drones.

Κι άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες όπλων ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ουκρανικό έδαφος. Η γερμανική «Rheinmetall» έχει ανακοινώσει πως θα ανοίξει σύντομα εργοστάσιο κατασκευής και επισκευής τεθωρακισμένων οχημάτων στη δυτική Ουκρανία κι επιπλέον θα εκπαιδεύει Ουκρανούς για τη συντήρηση αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων.

Το Κρεμλίνο «βλέπει αρνητικά» την απόφαση της βρετανικής αμυντικής εταιρείας «BAE Systems» να εγκατασταθεί στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις παράγουν όπλα κατά της Ρωσίας μπορούν να αποτελέσουν στόχο για τον ρωσικό στρατό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...