Η ζωή δεν μπαίνει σε «voucher» και «pass». Οργάνωση – αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα

Στην πλατεία ΧΑΝΘ, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων σήμερα Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. οδηγούν όλοι δρόμοι. Στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που στέλνει το μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης για αυξήσεις στους μισθούς, για ρεύμα και καύσιμα φτηνά για τον λαό, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, στην πολιτική που τους καταδικάζει σε φτώχεια, πολέμους, κρίσεις.

Για να ακουστεί πανίσχυρη η λαϊκή απάντηση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, όπου έρχεται να δώσει νέες διαβεβαιώσεις ευημερίας για το κεφάλαιο και να μοιράσει ψίχουλα στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία.

Το μήνυμα να μη λείψει κανείς από το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ μετέφεραν μέχρι την τελευταία ώρα κλιμάκια συνδικαλιστών μέσα από τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 6 μ.μ. θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα κάνει δηλώσεις.

Το πρωί της Παρασκευής εργατικά σωματεία και σωματεία συνταξιούχων πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στη ΧΑΝΘ, ενάντια στις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, απαιτώντας ρεύμα φτηνό για τον λαό. 

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΠΑΜΕ έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα», όπου παρουσιάστηκε το πλαίσιο των στόχων πάλης και διεκδικήσεων, απεύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, ενάντια στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το κάλεσμα που μεταφέρει το ΠΑΜΕ σε όλα τα συνδικάτα είναι για κλιμάκωση της πάλης, με προετοιμασία για πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...