ΗΑΕ: Σήμερα ο Μητσοτάκης, αύριο ο Α/ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα μεταβεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Chief of Staff of the UAE Armed Forces Aντιστρατήγου Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi, όπως μας ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μία μέρα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη και πολλών υπουργών της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι Ελλάδα και ΗΑΕ είχαν υπογράψει το Νοέμβριο του 2020 Κοινή Διακήρυξη Ευρείας Εταιρικής Σχέσης και Συμφωνίας Συνεργασίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Τέτοιοι άξονες και σχήματα γίνονται υπό την «υψηλή εποπτεία» των ΗΠΑ, αφού κουμπώνουν ακριβώς πάνω στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό ανάσχεσης της επιρροής άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή, η κυβέρνηση σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι εκείνη είναι ο «προτιμώμενος εταίρος» του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού στην περιοχή.

Εξάλλου, όπως οι ίδιοι σημείωναν κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, «η αναβάθμιση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΑΕ δίνει νέα προοπτική στην ενδυνάμωση των περιφερειακών σχημάτων πολυμερούς συνεργασίας που κινούνται στον ίδιο στρατηγικό άξονα, με γνώμονα της συνεργασίας την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα που η Τουρκία, με σειρά παράνομων ενεργειών, θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια».

Δείτε ακόμα...