Ιαπωνία: Άγνωστο υλικό βρέθηκε σε φιαλίδιο εμβολίου της Moderna

moderna

Ο νομός Οκινάουα σταμάτησε τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Moderna αφού βρέθηκαν άγνωστα υλικά σε ένα φιαλίδιο του φαρμάκου. Η κίνηση έρχεται αφού η Ιαπωνία απέσυρε 1,6 εκατομμύρια δόσεις Moderna από διαφορετική παρτίδα λόγω ανησυχιών μόλυνσης.

Μαύρες ουσίες ανακαλύφθηκαν σε σύριγγες και ένα φιαλίδιο, ενώ άγνωστες ροζ ουσίες εντοπίστηκαν σε διαφορετική σύριγγα με δόση εμβολίου Moderna, σύμφωνα με τον ιαπωνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, NHK.

Η κυβέρνηση της Οκινάουα δήλωσε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι αναστέλλει τη χρήση των εμβολίων Moderna αφού «εντοπίστηκαν ξένες ουσίες σε μερικά από αυτά».

Ενώ το ζήτημα βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας αποκάλυψε το Σάββατο ότι δύο άνθρωποι που είχαν λάβει τις δεύτερες δόσεις Moderna από τις παρτίδες εμβολίων που είχαν αποσυρθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα είχαν πεθάνει. Το υπουργείο δήλωσε ότι ερευνά τι σκότωσε τα δύο θύματα, και οι δύο άνδρες στα 30 τους, και ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν το εμβόλιο έπαιξε ρόλο.

Την Παρασκευή, ο Taro Kono, ο υπουργός για την ανοσοποίηση της Ιαπωνίας, αποκάλυψε ότι περισσότερα από 500.000 εμβόλια είχαν ήδη πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τις δόσεις από τις εν λόγω παρτίδες εμβολίων. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχουν εντοπιστεί “σοβαρά ζητήματα ασφάλειας”, είπε ο Kono.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε τη δική του έρευνα για να καθορίσει εάν η προμήθεια της ΕΕ Moderna πάσχει από παρόμοια προβλήματα μόλυνσης.

Πηγή: RT

Δείτε ακόμα...