Ιαπωνία: Διαρροή πετρελαίου σε λιμάνι στα βόρεια της χώρας

Φορτηγό πλοίο διαιρέθηκε στη μέση σε θάλασσα της Ιαπωνίας
Φορτηγό πλοίο διαιρέθηκε στη μέση σε θάλασσα της Ιαπωνίας / Πηγή: RT

Οι ιαπωνικές αρχές εργάζονται για τον περιορισμό της διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα, αφού ένα φορτηγό πλοίο που προσάραξε σε λιμάνι στα βόρεια της χώρας διαλύθηκε νωρίς την Πέμπτη.

Την Τετάρτη, το φορτηγό πλοίο Crimson Polaris με σημαία Παναμά προσάραξε στο λιμάνι Hachinohe του νομού Aomori, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κύριου νησιού της Ιαπωνίας, το Honshu.

Το πλήρωμα κατάφερε να απελευθερώσει το πλοίο των 39.910 τόνων, το οποίο μετέφερε τσιπς ξύλου από την Ταϊλάνδη, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει μακριά από το λιμάνι λόγω των ζημιών και των καιρικών συνθηκών. Ο καπετάνιος τελικά πήρε την απόφαση να ρίξει άγκυρα περίπου 4 χιλιόμετρα (2,4 μίλια) από την ακτή.

Το σκάφος παρέμεινε εκεί για ώρες, ενώ μια ρωγμή που εμφανίστηκε στο κύτος ως αποτέλεσμα του περιστατικού συνέχιζε να μεγαλώνει. Νωρίς την Πέμπτη, το φορτηγό διαιρέθηκε στα δύο, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες πετρελαίου να διαρρεύσουν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η πετρελαιοκηλίδα είχε μήκος περίπου 5,1 χιλιόμετρα και πλάτος 1 χιλιόμετρο, αλλά δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι έφτασε στην ακτή, ανέφερε το Λιμενικό Σώμα. Περιπολικά σκάφη εργάζονται για τον περιορισμό της καταστροφής, πρόσθεσε.

Και τα 21 μέλη του πληρώματος, οι οποίοι φέρονται να ήταν Κινέζοι και Φιλιππινέζοι, εκκενώθηκαν με ασφάλεια από το πλοίο και οδηγήθηκαν στην ακτή.

Πηγή: RT

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...