Ιαπωνία: Εντολή εκκένωσης της Χιροσίμα λόγω ισχυρών βροχών

Φαγητό δρόμου στο Ueno, Taitō, στην Ιαπωνία
Φώτο Αρχείου / Φαγητό δρόμου στο Ueno, Taitō, στην Ιαπωνία / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Jérémy Stenuit @stenuitj Jérémy Stenuit @stenuitj

Πάνω από 188.000 άνθρωποι που ζουν στην ιαπωνική πόλη Χιροσίμα και κοντινές περιοχές έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν το μεσημέρι, καθώς ο νομός αναμένεται να πληγεί από ισχυρές βροχές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατολισθήσεις.

Οι αρχές της πόλης Χιγκάσι-Χιροσίμα ειδοποίησαν 87.716 νοικοκυριά και συνολικά 188.969 άτομα που ζούσαν στην περιοχή για αυξημένο κίνδυνο κατολισθήσεων λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και εξέδωσαν «εντολή εκκένωσης» για την περιοχή γύρω στις 1:20 το πρωί τοπική ώρα το Σάββατο μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε για «ασταθείς ατμοσφαιρικές καιρικές συνθήκες» στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού Χονσού και είπε ότι αναμένονταν «εξαιρετικά ισχυρές βροχές» στην περιοχή.

Οι κατολισθήσεις είναι πιθανές στους νομούς Χιροσίμα και Γιαμαγκούτσι, πρόσθεσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Η Ιαπωνία υπέστη ήδη ισχυρές βροχοπτώσεις στα μέσα Αυγούστου, όταν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εκείνη την εποχή, «πρωτοφανείς» βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις στη Χιροσίμα και το Κιουσού.

Πηγή: RT

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...