Ιαπωνία: Η κυβέρνηση μελετά χτυπήματα σε εχθρικές βάσεις σε περίπτωση επίθεσης σε συμμαχική χώρα

Κυβερνητικό κτίριο στην Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, στο Τόκιο
Φώτο αρχείου / Κυβερνητικό κτίριο στην Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, στο Τόκιο

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, σήμερα Παρασκευή η εφημερίδα Sankei Shimbun, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας ενδέχεται να λάβουν έγκριση για να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις σε βάσεις στο έδαφος ενός πιθανού εχθρού, όχι μόνο σε περίπτωση άμεσης επίθεσης εναντίον της, αλλά και σε περίπτωση επίθεσης σε συμμαχική χώρα. Αυτό επεξεργάζεται το υπουργείο Άμυνας της χώρας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αναθεώρηση βασικών σχεδίων ασφαλείας.

Τα χτυπήματα στο έδαφος ενός πιθανού εχθρού σε περίπτωση επίθεσης του σε συμμαχική χώρα, σύμφωνα με τις πηγές, θα επιτρέπονται όταν υπάρχει άμεση απειλή για την ύπαρξη της ίδιας της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση συζητά σοβαρά αυτό το θέμα. Η Ιαπωνία έχει έναν μεγάλο στρατιωτικό σύμμαχο: τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση μελετά ένα παρόμοιο σύστημα αμυντικής συνεργασίας με την Αυστραλία.

Προηγουμένως, το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό αποφάσισε ότι εντός πέντε ετών η χώρα θα προετοιμαστεί για να έχει την ικανότητα να χτυπήσει εχθρικά εδάφη εάν προκύψει κατάσταση κρίσης. Για να γίνει αυτό, η εφημερίδα Mainichi Shimbun αναφέρει σήμερα Παρασκευή ότι η Ιαπωνία εξετάζει την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κυρίως σε απομακρυσμένα νησιά στα νοτιοδυτικά της χώρας, όπου το Τόκιο έχει εδαφική διαμάχη με την Κίνα. Θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν στην περιοχή γύρω από το όρος Φούτζι στο κέντρο της χώρας και στο βορειότερο νησί της χώρας Χοκάιντο, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Ρωσία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...