“Ιδού” τι γίνεται στο Αιγαίο: «Ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και υγιεινής στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος»

Λιμενικοί Διαδήλωση ΠΕΑΛΣ
Φώτο Αρχείου / Ένστολη διαμαρτυρία λιμενικών στο Σύνταγμα το 2010 για το ασφαλιστικό / Πηγή: Eurokinissi

Η ιστοσελίδα ALT.gr γίνεται συχνά αποδέκτης καταγγελιών για την τραγική έλλειψη μέτρων προστασίας του προσωπικού τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας. Σταθερά δημοσιεύει δημόσιες καταγγελίες συνδικαλιστικών ενώσεων.

Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά προσωπικού από το Λιμενικό Σώμα (ΛΣ). Προσθέτουν τη δική τους διαμαρτυρία σε εκείνη των πέντε Ενώσεων αστυνομικών. Οι λιμενικοί διαμαρτύρονται για τον συγχρωτισμό τους, χωρίς προστασία, με πολυπληθείς ομάδες προσφύγων.  Η Γύμνια της κρατικής μέριμνας στους κατατρεγμένους εγκλωβισμένους στα νησιά ήταν γνωστή. Σήμερα ωστόσο έρχεται να προστεθεί και η ανυπαρξία στον τομέα της πρόληψης της εξάπλωσης του ιού.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Δωδεκανήσου, σε δελτίο τύπου της αναφέρει τα εξής:

“Στο έλεος του θεού οι συνάδελφοι στα Λιμεναρχεία και στα Περιπολικά πλωτά στα Δωδεκάνησα. Προφανώς τα ολοένα και αυστηρότερα μέτρα που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση και οι διαταγές που εκδίδονται από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για την προστασία πολιτών και συναδέλφων από την πανδημία δεν αφορούν όσους υπηρετούν στα Δωδεκάνησα.

Δεν μπορούμε αλλιώς να εξηγήσουμε το οξύμωρο: Από την μία να εκδίδονται διαταγές για την προστασία των συναδέλφων από τον COVIT-19. Από την άλλη να διατάσσονται είτε να κάνουν φυλάξεις, σε χώρους παντελώς ακατάλληλους, εκατοντάδων κρατουμένων προσφύγων-μεταναστών (στους οποίους δεν έχει γίνει κανένας ιατρικός έλεγχος) είτε -πολύ χειρότερα- να τους μεταγάγουν σε πολύωρο ταξίδι, στην ουσία συνυπάρχοντας όλη την διάρκεια μαζί τους σε κλειστούς χώρους του πλοίου.

Είναι προφανές ότι τα διατασσόμενα, υπό τις παραπάνω συνθήκες, εκθέτουν σε ιδιαίτερα σοβαρό και άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους και την ευθύνη από οποιοδήποτε περιστατικό θα κληθούν να αναλάβουν οι διατάζοντες.”

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος
Νομού Δωδεκανήσου

Δείτε ακόμα...