“Ιδού” τι γίνεται στο Αιγαίο: Επιστολή Δημάρχων Μήλου, Σίφνου, Κύθνου, Κιμώλου & Σερίφου

Κυκλάδες Κουφονήσι
Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζοντας την σταθερή ροή ενημέρωσης σε κρίσιμους τομείς της ζωής στο Αιγαίο, δημοσιεύουμε κοινή επιστολή των Δημάρχων Μήλου, Σίφνου, Κύθνου, Κιμώλου & Σερίφου προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Με την επιστολή τους οι Δήμαρχοι εκφράζουν την αγωνία τους για την μετάδοση του κορονοϊού στα νησιά και καταθέτουν ερωτήματα που χρήζουν απάντησης. Προβληματίζει το γεγονός, ότι, αν και πρόκειται για τον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου, όπως συνήθως λέγεται, η επιστολή με ημερομηνία 16/3/2020 αναδεικνύει άλυτα σοβαρά ζητήματα.

Ολόκληρη η επιστολή ακολουθεί:

“ΘΕΜΑ: Ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοΐού και της ασθένειας COVID-19 στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αφού ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας και σας ευχαριστήσουμε για τη συστηματική ενημέρωσή μας, με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την αγωνία μας σε σχέση με τη μετάδοση του κορωνοϊού και της ασθένειας COVID-19, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα νησιά μας, και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εξέταση από τους αρμόδιους φορείς των παρακάτω εύλογων ερωτημάτων μας:

  • Ποια διαδικασία προβλέπεται για την ταυτοποίηση ενός ύποπτου κρούσματος στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους;
  • Ποια διαδικασία έχει προβλεφθεί για τη μεταφορά ενός σοβαρού περιστατικού από μικρό νησιωτικό Δήμο σε Νοσοκομείο αναφοράς, στην περίπτωση που χρειαστεί.
  • Υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των ήδη σοβαρά υποστελεχωμένων μονάδων υγείας σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους το διάστημα αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται; Αντιλαμβανόμενοι τις τεράστιες δυσκολίες της στελέχωσης στην παρούσα φάση, το ερώτημά μας είναι αν μπορεί να δοθεί στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού. Τονίζουμε ότι αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί κάποιος υπάλληλος από το ήδη περιορισμένο προσωπικό των Ιατρείων μας να τεθεί σε καραντίνα, θα προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα στη συνολική λειτουργία τους.
  • Αν έχει προβλεφθεί ειδική εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στις μονάδες υγείας των μικρών νησιωτικών Δήμων.

Σας ευχαριστούμε για την προώθηση των ερωτημάτων μας.

Η Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη

Ο Δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλλης

Ο Δήμαρχος Κιμώλου, Κώστας Βεντούρης, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου,

Ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης

Ο Δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης “

ΠΗΓΗ: CYCLADES24.GR

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...