Ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Χαλκιόπουλο

Πυροσβεστική
Πηγή: Eurokinissi

Το αίτημα, για ίδρυση υπηρεσίας της Πυροσβεστικής, της τοπικής κοινωνίας του Βάλτου φαίνεται να ακούστηκε.

Θετική θα είναι η πραγματοποίηση αυτού του αιτήματος, καθώς μεγάλη έκταση της Αιτωλοακαρνανίας έχει ελάχιστη κάλυψη από πυροσβεστικές δυνάμεις που αναγκάζονται για κάθε περίπτωση να σπεύδουν από την Αμφιλοχία διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Τους θερινούς μήνες κοντά στο Χαλκιόπουλο σταθμεύει ένα πυροσβεστικό όχημα με εποχικούς πυροσβέστες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να είναι επανδρωμένο 24 ώρες. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, για παράδειγμα, πόσο δυσχεραίνεται το έργο της Πυροσβεστικής όταν ξεσπούν στο Βάλτο δασικές και άλλες πυρκαγιές.

Το συγκεκριμένο αίτημα μεταφέρθηκε στους αρμόδιους και φαίνεται πως ήταν το αντικείμενο της χθεσινής επίσκεψης του Περιφερειακόυ Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Νίκου Ρουμελιώτη, του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορου Μπόκα και του Δήμαρχου Αμφιλοχίας, Γιώργου Κατσούλα, στο Χαλκιόπουλο.

Το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη-και εκφράστηκε η σχετική υπόσχεση- είναι πως προχωρά η ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Χαλκιόπουλο. Θα είναι μια θετική εξέλιξη και το πρώτο βήμα για να υπάρξει στο μέλλον μόνιμο κλιμάκιο στο Βάλτο.

Με πληροφορίες από: agrinionews.gr

Δείτε ακόμα...