Ηλεία: Μαζική αντίδραση μαθητών, γονέων καθηγητών κατά των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων

Να μην προχωρήσει καμιά συγχώνευση σχολικού τμήματος στο νομό τους, απαίτησαν σήμερα με μαζικό – μαχητικό συλλαλητήριο στον Πύργο, μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά από πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που στήριξε και η ΕΛΜΕ με 3ωρη στάση εργασίας, το «παρών» έδωσαν και εκατοντάδες μαθητές, στην πλειοψηφία τους από τα γυμνάσια 3ο και 4ο Πύργου, Πελοπίου, Ζαχάρως, Καράτουλα και Λάλα, καθώς και από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας με τους μαθητές να δίνουν τον τόνο. Συνθήματά όπως “Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή”, αλλά και “Είμαστε πολλοί – δεν είμαστε αριθμοί”, ακούστηκαν σε όλο τον Πύργο.

Στην παράσταση που έγινε στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτήθηκε να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις τμημάτων που έχουν ήφη ξεκινήσει, να μην προχωρήσει επίσης, καμιά άλλη.

Όπως έχει καταγγείλει η ΕΛΜΕ Ηλείας, με συγχώνευση απειλούνται 18 τμήματα σε 12 σχολεία, ακόμη και σε πυρόπληκτες περιοχές. Πρόκειται συνολικά, για τα γυμνάσια Ζαχάρως, Καράτουλα, Πελόπιου, Λάλα, 3ο και 4ο Πύργου, 1ο και 2ο Αμαλιάδας, Βάρδα, καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και το ΕΠΑΛ Λεχαινών.

Απ’ τα παραπάνω «μέτρα», το Υπουργείο υπολογίζει να «καλύψει» περίπου τα μισά κενά από τους 60 καθηγητές (45 γενικής και 15 ειδικής αγωγής), που έλειπαν συνολικά στο νομό πριν τις συγχωνεύσεις, χωρίς βεβαίως να υπολογίζει την αντίδραση μαθητών, γονιών και καθηγητών, ούτε φυσικά το πόσοι στοιβάζονται σε κάθε τάξη (και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας).

Για το θέμα αυτό οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.


Σήμερα στην Πάτρα οι γονείς

Μετά την τελευταία κινητοποίηση, η συντονιστική επιτροπή των γονέων, αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα σε παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα, ενώ η συντονιστική επιτροπή των μαθητών, θα συνεδριάσει την Παρασκευή, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...