Ηλίας Σιώρας: O φασισμός είναι συστημικός και το ΚΚΕ τον αντιπαλεύει από τη γέννησή του

Ο φασισμός είναι πολιτικό θέμα, τον γεννά το καπιταλιστικό σύστημα και με πολιτικά μέσα πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως τον αντιπαλεύει το ΚΚΕ από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, σημείωσε ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας, μιλώντας στην ERT News.

Επισήμανε τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί των ημερών τους καθυστέρησε και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η δίκης της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι το φαινόμενου του φασισμού δεν λύνεται με κανένα νομικό τερτίπι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών, ο Ηλ. Σιώρας τόνισε ότι οι υποσχέσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ προς τον λαό «είναι γραμμένες στο χιόνι» και θα σβήσουν μετά τις κάλπες, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις αυτών των κομμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι οποίες είναι «ανεξίτηλες».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι τα κόμματα αυτά που έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ, έχουν προσυμφωνήσει στο πρόγραμμα σταθερότητας, στο να δοθούν τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας και όχι για αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από τη μία είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και από την άλλη τα συμφέροντα του κόσμου», γι’ αυτό χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για να σταθεί εμπόδιο μαζί με τον λαό σε αυτή την πολιτική.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...