Ημέρα Δράσης στα Σούπερ-Μάρκετ: Υψώνουμε γροθιά για τα δικαιώματά μας!

Το alt.gr ολοκληρώνει το ρεπορτάζ του από την Ημέρα Δράσης των εργαζόμενων στα Σούπερ-Μάρκετ. Ημέρα αγώνα για τους “ήρωες των 400 ευρώ” και των σωματείων τους. Ημέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.

Πάτρα

Σωματεία και φορείς της Πάτρας ένωσαν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους στα super market διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. 

Από το πρωί αντιπροσωπείες του  Κλαδικού Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, σωματείων και φορέων της Πάτρας βρέθηκαν έξω από τα super market με αφορμή τη μέρα δράσης για τους εργαζόμενους σε αυτά διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας τους. 

Ηράκλειο

Από νωρίς το χαράματα ξεκίνησε η παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στα σούπερ μάρκετ του νομού.

Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε καταστήματα των σουπερμάρκετ «Χαλκιαδάκης», «Σκλαβενίτης», «Βασιλόπουλος», «Lild».

Καρδίτσα

Μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, τα Σωματεία Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) και οι Επιτροπές Αγώνα Υγειονομικών και Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ της πόλης τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα της Τετάρτης 15 Απρίλη.

Μέσα από τους χώρους του νοσοκομείου, υγειονομικοί εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ.

Κομοτηνή

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, από νωρίς το πρωί, μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής βρέθηκαν έξω και μέσα σε καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με προτεραιότητα τα καταστήματα όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα.

Η εργοδοσία σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ χρησιμοποίησε διευθυντές και security για να απομακρύνει εκλεγμένους συνδικαλιστές από το χώρο της κινητοποίησης. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ακολουθούσαν τα μέλη του Σωματείου από κατάστημα σε κατάστημα, θυμίζοντας άλλες εποχές, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, προσθέτοντας πως «οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό!». 

Λάρισα

Σε 14 σούπερ μάρκετ σε πολλές συνοικίες της Λάρισας βρέθηκαν σήμερα μέλη της διοίκησης του Εργατικού κέντρου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, άλλων σωματείων και της Ένωσης Γυναικών. Έστειλαν το μήνυμα διεκδίκησης μέτρων προστασίας της υγείας, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που αυτές τις μέρες βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή αυτής της πανδημίας και εργάζονται με αυτοθυσία ώστε να μη λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι. 

Δεκάδες εργαζόμενοι μετέφεραν τα προβλήματά τους. Τονίζοντας πως η σημερινή κίνηση τους δίνει δύναμη και κουράγιο στον δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά ενάντια στην εργοδοσία.

Το «παρών» στη σημερινή δράση έδωσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, που παραβρέθηκε σε σούπερ μάρκετ στη συνοικία της Ν. Σμύρνης, που βρίσκεται σε καραντίνα.

Δείτε ακόμα...