Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Θερμές ευχές στο μόνιμο, το στρατευμένο και το πολιτικό προσωπικό τους

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα! Θερμές ευχές στο μόνιμο, το στρατευμένο και το πολιτικό προσωπικό τους.

Πέρα από τα διάφορα ηρωικά που θα γραφτούν σήμερα, πέρα από τα μπράβο και τα ευχαριστώ, πολλά είναι αυτά που περιμένουν να ακούσουν όλοι και όλες τους. 

Το ΚΚΕ μόνο το 2020 έχει καταθέσει 250 ερωτήσεις στη Βουλή για διάφορα προβλήματα, του προσωπικού. Σε πολλές από αυτές ακόμα αναμένεται απάντηση, αλλά και πολλές άλλες έγιναν αιτία να ανοίξει ο δρόμος για επίλυση. 

Στη φετινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο φόντο μιας παρατεταμένης Ελληνοτουρκικής κρίσης, κυριαρχεί το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας στο στράτευμα. Οι καταγγελίες για ανεπαρκή μέτρα είναι ενδεικτικές, σαν το “καπνό” και την “φωτιά”. Η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που στηρίζει τα πάντα στην ατομική ευθύνη, ισχύει και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το “απόρρητο” για τις ΕΔ και την πραγματική κατάσταση που επικρατεί και αφήνει χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας το προσωπικό!Δεν είναι θέμα κυβερνητικής ανικανότητας ή έλλειψης χρημάτων. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης: Ελάχιστα  για την υγεία του λαού τα μέσα μεταφοράς τα σχολεία τα γηροκομεία, ίσα “για τα μάτια του κόσμου” και πολλά για τους κλινικάρχες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες των μεταφορών κ.α.

Γ. Ν

Δείτε ακόμα...