Ιμπεριαλιστικές ασκήσεις στη χώρα μας

Ασκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας ΗΠΑ, «ALEXANDER THE GREAT» / Σάββατο 28 Αυγούστου 2021
Φώτο Αρχείου / Ασκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας ΗΠΑ, «ALEXANDER THE GREAT» / Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ από τις 2 – 27 Αυγούστου 2021 διεξήχθη στην χώρα μας η διεθνής άσκηση «ALEXANDER THE GREAT», με συμμετοχή προσωπικού Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, με την πρώτη να διαρκεί από 2 έως 13 Αυγούστου στην ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή της Αττικής και τη δεύτερη από 16 έως 27 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Στην άσκηση συμμετείχαν από Ελληνικής πλευράς προσωπικό από Μονάδες των Σχηματισμών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και από τις ΗΠΑ τμήμα από το Σώμα Πεζοναυτών (US Marine Corps).

Η ιστοσελίδα hellasjournal.com σημειώνει ότι οι Αμερικανοί SOF, των δυνάμεων της Ευρώπης, ουσιαστικά έχουν κάνει «δεύτερο σπίτι τους» περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. Η Σούδα, η Μαγνήσια, η Αλεξανδρούπολη, αλλά και το Αιγαίο πολλές φορές έχουν γίνει πεδίο συνεκπαιδεύσεων ανάμεσα σε μέλη των θρυλικών Navy Seals και των Ελληνικών ΟΥΚ.

Δείτε ακόμα...