Ιμπεριαλιστικές «συνεργασίες και συντονισμός»

Αμερικανοί στρατιώτες

Η όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εκδηλώνεται ταυτόχρονα με την ένταση των πολεμικών εξοπλισμών, των συγκρούσεων, τις πολεμικές προετοιμασίες.

Παρά το γεγονός ότι σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης τα ποσοστά εκδήλωσης της πανδημίας είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα, οι αμερικανονατοϊκοί ανακοίνωσαν την «επανέναρξη» των στρατιωτικών  γυμνασίων τους στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε, ότι στην αμερικανοπολωνική άσκηση Allied Spirit, θα πάρουν μέρος 6.000 στρατιώτες από τις δύο χώρες, στο διάστημα από 5 έως και 19 Ιούνη. 

Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν με 4.000 Αμερικανούς στρατιώτες με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, οι οποίοι έχουν βάσεις στην Πολωνία και θα έπαιρναν μέρος στην άσκηση Defender-Europe 2020, την μεγαλύτερη ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια. 

Θυμίζουμε επίσης ότι μέρος αυτών των δυνάμεων που θα συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση, καθώς και ο ανάλογος στρατιωτικός εξοπλισμός, σύμφωνα με το σχεδιασμό της άσκησης, θα αποβιβάζονταν στο λιμάνι της  Αλεξανδρούπολης. 

Ακόμη θα συμμετέχουν και περίπου 2.000 Πολωνοί στρατιώτες στην άσκηση αυτή, που στο σχεδιασμό της περιλαμβάνει πτώση αλεξιπτωτιστών και διάσχιση ποταμού από μία μεραρχία. 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την εκδήλωση της πανδημίας, οι αμερικανοί δήλωσαν ότι παρά τις προσαρμογές που έγιναν, έχουν επιτευχθεί πολλοί στρατηγικοί στόχοι των πολεμικών ασκήσεων. Μάλιστα η Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, δήλωσε ότι στη διάρκεια των επόμενων μηνών, θα πραγματοποιηθούν επιπλέον πολεμικές ασκήσεις για να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που μετακινήθηκαν με προορισμό την Defender-Europe 2020. 

Στο ίδιο μοτίβο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κινήθηκε και ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός της Ε.Ε. 

Για το σκοπό αυτό διοργανώθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 13/5, συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε, σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ των κρατών – μελών. Η συνεδρίαση αυτή ήταν συνέχεια της προχθεσινής συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας των χωρών της Ε.Ε. Σημειώνουμε επίσης ότι στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, συμμετείχε και ο αντίστοιχος πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, για να δοθεί συνέχεια και συντονισμός των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αφού στις 14/5 είχε προγραμματιστεί η αντίστοιχη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Απέναντι στις λυκοσυμμαχίες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, που εντείνουν το συντονισμό και τις συνεργασίες του τρόμου, παρά τις οξυμμένες αντιθέσεις τους, χρειάζεται  να δυναμώσει η συμμαχία των εργατών με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Η συμμαχία αυτή χρειάζεται να βάλει στόχο η χώρα μας αν αποδεσμευτεί τώρα από την επικίνδυνη παρουσία των αμερικανονατοϊκών, της Ε.Ε και να κλείσουν όλες οι βάσεις που εγκυμονούν κινδύνους για το λαό μας.

Αυτός ο στόχος δεν μπορεί να γίνει πράξη, αν δεν συνδυαστεί με το στόχο να αλλάξει χέρια η εξουσία στην οικονομία, με την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Ο λαός μας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.

Κριτήριο της λαϊκής οικονομίας θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου με τη διαρκή αύξηση του καπιταλιστικού κέρδους.

Λ.Α

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...