Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία: Μπαράζ βομβαρδισμών

Εκτόξευση πυραύλου Γκρανίτ από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Εκτόξευση πυραύλου Γκρανίτ από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Μπαράζ βομβαρδισμών εξαπέλυσε τα ξημερώματα η Μόσχα σε πόλεις της Ουκρανίας που μέχρι σήμερα δεν είχαν βρεθεί στο στόχαστρο.

Πύραυλοι Γκρανίτ έπληξαν εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στην πόλη Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία. Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν πως επλήγησαν περιοχές με σπίτια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, χτυπήθηκαν επίσης «μια πολυκατοικία, ένας παιδικός σταθμός και ένα εργοστάσιο παπουτσιών».

Ωστόσο, όπως συμβαίνει όλες αυτές τις μέρες που μαίνεται ο «πόλεμος» της προπαγάνδας παράλληλα με τις στρατιωτικές συγκρούσεις, είναι δύσκολο να εξακριβωθεί τι είναι αληθινό και τι fake news. 

Η πόλη αυτή παρέμενε μέχρι σήμερα –συγκριτικά– αλώβητη από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων, αν και επισήμως στην βιομηχανική της περιοχή εδρεύει ένα εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών και μια μεταλλουργία που φτιάχνει κράματα για οπλικά συστήματα.

Επίσης, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον δύο στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων στις πόλεις Λουτσκ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ και τις κατέστησε μη επιχειρησιακές, ανακοίνωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...