Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – 39η Μέρα

Τριακοστή ένατη (39η) μέρα σήμερα (3/4/2022) που εξελίσσεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της 24ης Φλεβάρη, έπειτα από σχετικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διέταξε τον ρωσικό στρατό να πραγματοποιήσει “ειδική επιχείρηση”, με πρόσχημα ότι οι ηγέτες των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» ζήτησαν από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια ενάντια στην ένταση της «ουκρανικής επιθετικότητα.

“Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

39η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Βομβαρδισμένη συνοικία της Μαριούπολης, Ουκρανία - Μάρτιος 2022
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδισμένη συνοικία της Μαριούπολης, Ουκρανία – Μάρτιος 2022

Εκρήξεις ακούστηκαν στην ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως δήλωσαν δύο μάρτυρες στο Reuters, ημέρες μετά την κίνηση των ρωσικών αρχών να κατηγορήσουν τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τον βομβαρδισμό μιας αποθήκης καυσίμων στην ίδια πόλη.


Καταστράφηκε διυλιστήριο στην Οδησσό από ρωσικούς πυραύλους

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου και τρεις αποθήκες καυσίμων με πυραύλους υψηλής ακρίβειας θαλάσσης και αέρα στην περιοχή της Οδησσού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Είπε ότι οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνταν από την Ουκρανία για τον εφοδιασμό των στρατευμάτων της κοντά στην πόλη Μικολάιφ.


Οι τελευταίες εξελίξεις έως τις 08:00:

  • Πιθανόν στην Τουρκία μια συνάντηση των προέδρων Ουκρανίας – Ρωσίας ισχυρίζεται το Κίεβο
  • Για απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τα βόρεια της χώρας, κάνει λόγο το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο
  • Εκρήξεις ακούσθηκαν στην Οδησσό
  • Καμουφλαρισμένα ουκρανικά ελικόπτερα κατέστρεψε ο ρωσικός στρατός
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...