Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – 47η Μέρα

Σαρακοστή έβδομη (47η) μέρα σήμερα (11/4/2022) που εξελίσσεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα της 24ης Φλεβάρη, έπειτα από σχετικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διέταξε τον ρωσικό στρατό να πραγματοποιήσει “ειδική επιχείρηση”, με πρόσχημα ότι οι ηγέτες των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» ζήτησαν από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια ενάντια στην ένταση της «ουκρανικής επιθετικότητα.

“Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

47η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία
Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία

Οι τελευταίες εξελίξεις μέχρι και τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας:

  • Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα στο Χάρκοβο και το Μικολάιβ.
  • Στους 57 ανήλθαν οι νεκροί από την πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ.
  • Πρώην διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία ορίστηκε νέος επικεφαλής της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
  • Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β Ζελένσκι υποστήριξε ότι ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας πολεμικές ενέργειες στα ανατολικά.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε την Κυριακή ότι προσδοκά «διαπραγματευτική ενίσχυση» με δυτικά όπλα.
  • Η ΕΕ επεξεργάζεται ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική στήριξη προς το Κίεβο.
  • Φινλανδία και Σουηδία θα ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι υποστηρίζει η εφημερίδα Times.
  • Σχεδόν 2,5 χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες από Ντόνετσκ, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...